Introductie

Coöperatie Brundtland is sinds de zomer van 2016 actief. Samen met Droomwonen zijn wij aan de slag gegaan om dit initiatief van de grond te krijgen ergens in het gebied rond Breda. Het streven is om een Ecowijk te realiseren in deze mooie streek. Juist de ligging tussen en onder de invloedssfeer van grote zeehavens maken extra aandacht voor ecologische wooninitiatieven belangrijk. Wij willen ook zelf een echt ecologisch leefgebied te realiseren. Daarom hebben wij er ook voor gekozen om te gaan voor de ontwikkeling van een groter gebied met meerdere collectieven, een soort buurtschapjes. Hierbij streven wij naar ongeveer 250 woningen in 12 buurtschappen.

Er is gewerkt aan een visie en er is gekozen voor het opzetten van een Coöperatie om de gebiedsontwikkeling vorm te geven en een goed 'Gebiedsarrangement' op te kunnen zetten met partners. De coöperatie heeft als naam Coöperatie Brundtland. Wij hebben ook gekeken naar mogelijke locaties en die zijn er een aantal in Breda maar ook in Etten-Leur, Zundert en andere gemeenten zien we kansen. Wij zetten ons continu in om een locatie voor elkaar te krijgen om een Ecowijk te laten 'landen'.

Global Ecovillage Network (GEN)

Coöperatie Brundtland is lid van het Nederlandse Ecodorpennetwerk (http://ecodorpennetwerk.nl/), dat op haar beurt weer lid is van het Global Ecovillage Network (GEN). In dit netwerk delen tientallen ecovillages over de hele wereld hun ervaringen en leren elkaar over wat er mogelijk is om aan de SDG's bij te dragen. 

https://ecodorpennetwerk.nl/wp-content/uploads/2018/09/Logo2018-Nl-homepage.png


Meer informatie over het GEN is hier te vinden en over het Nederlandse Ecodorpennetwerk hier.

Een duurzame ecowijk

Coöperatie Brundtland heeft als overkoepelend doel om een ecowijk te realiseren die aansluit bij de doelstellingen zoals vastgelegd in de 17 Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties. Deze zijn in het Akkoord van Parijs van 12 december 2015 vastgelegd en dienen uiterlijk 2030 behaald te worden.

Meer informatie over de SDG's is hier te vinden. 
 

 

SDG Charter

Coöperatie Brundtland heeft de SDG Charter ondertekend. De SDG Charter is een initiatief van de Stichting Sustainable Development Goals Nederland. De stichting faciliteert organisaties, bedrijven, gemeenten, bewonersgroepen en onderwijsinstellingen bij het behalen van de Sustainable Development Goals.

De gehele tekst van de Charter is hier te vinden: https://www.sdgnederland.nl/het-charter/

Ga naar https://www.sdgcharter.nl/ voor meer informatie.

Neem contact op met ons!

Ben je enthousiast geworden en wil je meedoen? Meld je dan aan via de link hieronder.

Je kunt ook bellen met mede-initiatiefnemer Hans van Mensvoort (T: 06-5364 3839). 

 

Contact